Waarom gevelrenovatie?

Wanneer overweegt u best gevelwerken?

Oude woningen

Voegen-herstellenOp een bepaald moment is het voegsel van uw gevel dermate aangetast dat het zijn beschermende functie verliest. Dit is duidelijk herkenbaar aan de kleur. Vooral aan de zijde die constant onderhevig is aan de regen, trekt het water voortdurend in de baksteen en de voeg.

De kwaliteit van de gevel wordt natuurlijk ook niet bevorderd door geleden vorstschade. Voegen herstellen is dan de beste oplossing om (meer) schade door water te voorkomen.

Zodra de gevel serieuze gebreken vertoont zoals beschadigde voegen, vochtdoorslag, mosvorming en scheuren, mag u niet langer wachten.

Door gevolgschade voor te zijn, zal u immers het risico vermijden op bijkomende kosten. Gevelrenovatie van de metselspecie is in deze gevallen de enige afdoende oplossing.

Totaalrenovatie

Als u een totaalrenovatie overweegt, met bijvoorbeeld nieuwe ramen en deuren, dan zoeken wij met u de beste manier om de gevelrenovatie vlot in te plannen.

Nieuwere woningen

Gevelrenovatie“Jongere huizen” die als nieuwbouw gezet zijn 5 tot 10 jaar geleden zijn heel vaak zonder beschermende afwerking of hydrofuge gebouwd.

Vaak gaat het hier om één gevelkant, namelijk de meest blootgestelde gevel. Deze is door regen & wind nu reeds aan vernieuwing toe.

Voor een langdurig resultaat is afwerken met een waterafstotende bescherming of hydrofuge dan zeker aangewezen.