Voegen uitslijpen en/of verwijderen

Gevels die gerenoveerd moeten worden, hebben vaak of zelfs vooral nieuwe voegen nodig. Daartoe moeten eerst de oude voegen verwijderd worden, en altijd voldoende diep. Dat wil zeggen: tot op de gezonde metselspecie. Anders valt het nieuwe voegwerk er al heel snel weer uit. Specialistenwerk dus, dat u met een gerust hart overlaat aan de vakmannen van Gevelwerken Gilissen.

Voegen-verwijderen

Er bestaan twee manieren om voegen te verwijderen: uithakken en uitslijpen. Uithakken veroorzaakt minder stof, maar uitslijpen is aangewezen bij harde of smalle voegen. Die laatste techniek is ook meer tijdrovend, maar geeft wél een perfect resultaat. Na het hakken of slijpen (uw keuze), reinigen we de gevel grondig, zodat we een gezond hechtvlak hebben voor de nieuwe voegen. 

Stofvrij slijpen

Voegen-uitslijpen

Niemand houdt van het vuil dat met gevelwerken gepaard gaat. Daarom hebben wij onlangs geïnvesteerd in stofvrij slijpen, zodat we de hinder voor u én uw buren aanzienlijk verminderen. Die aandacht voor de klant is de reden waarom wij al 16 jaar succesvol aan de slag zijn. Maar stofvrije techniek of niet: sowieso garanderen wij dat wij de werf proper achterlaten.

Een nieuwe look voor uw huisgevel

Het uitslijpen of uithakken van oude voegen en vervolgens hervoegen van uw gevel is in de eerste plaats een beschermende, verstevigende maatregel. Maar deze operatie kan ook uw woning merkbaar verfraaien dankzij:

  • een andere structuur voor de voeg (glad, opstaand, geborsteld … ) geeft een heel andere aanblik;
  • een nieuwe voegkleur, die uw gevel letterlijk een facelift geeft;
  • de grondige reiniging die met voegwerken gepaard gaat.

En daar hebben we niets meer aan toe te … voegen. Vraag ons gerust om meer info, of een vrijblijvende offerte.