Specialist gevelreiniging in Limburg

Elke (voor)gevel is onderhevig aan verschillende risico’s op beschadiging: vorst, inwerking van zon, mosgroei, vandalisme, kauwgum, noem maar. Grondige gevelreiniging op zijn tijd is geen overbodige luxe. Gevelwerken Gilissen, specialist uit Limburg, wendt verschillende technieken aan om uw gevel de ultieme facelift te geven.

Reinigen-gevelstenenUw gevel vormt de ambassadeur van uw gebouw, en dus is een goede eerste indruk van groot belang. Maak daarom werk van regelmatige gevelreiniging. Of beter: laat dit over aan een specialist. Gevelwerken Gilissen uit Limburg brengt u gegarandeerd weer in de ‘zevende gevel’, via een harde dan wel zachte reinigingsmethode.

Zachte gevelreiniging

Zoals de naam als suggereert, brengt de zachte reinigingsmethode geen schade toe aan de steen. We hebben het dan concreet over deze technieken:

  • nevelstralen: een straalmethode die wordt aangepast aan het type gevelsteen en waarvan de druk elektronisch wordt geregeld;
  • hogesdrukstoomreiniging en kokendheetwatertechniek: de beste methode om graffiti of kauwgum efficiënt te verwijderen, zonder dat uw gevel zelf ook maar enigszins wordt aangetast;
  • biologisch reinigen: ideaal voor het ontmossen van daken, terrassen en uiteraard uw gevel. Een zelfreinigend product wordt op het oppervlak aangebracht en na enkele weken afgestoomd. Het resultaat? Brandschoon!

 

Kauwgom-verwijderen

Harde gevelreiniging

Bij een harde reinigingstechnieken is aantasting van de gevel reëel. Daar tegenover staat wel een (veel) lagere prijs omwille van de goedkopere machines en producten die we aanwenden. De twee methodes waarvan we hier spreken zijn:

  • zandstralen: zeker bij delicate stenen zal het oppervlak worden aangetast, waardoor de waarde van de woning misschien vermindert. Weeg dit gevolg dus af tegen de kosten die u uitbespaart.
  • chemisch reinigen: goedkoper dan biologisch reinigen, maar de milieu- en gezondheidsimpact zijn natuurlijk een flink pak groter.

De enige juiste methode

Gevelwerken Gilissen kiest, met al zijn ervaring en expertise, gegarandeerd de enige juiste methode om uw gevel te reinigen. Kwalitatieve uitvoering, oog voor detail en deskundig advies verzekerd. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht om uw gevel te renoveren of te beschermen