Nevelstraaltechniek

NevelstralenNevelstralen is een systeem dat lucht, water en een op de ondergrond afgestemd straalmedium combineert. Doordat de dosering van deze drie componenten door elektronische regelsystemen zeer nauwkeurig kan worden ingesteld, kunnen wij alle gevels reinigen of voegen schoonmaken, ongeacht de ondergrond. Daarnaast kunnen wij hiermee bijvoorbeeld ook verf verwijderen van hout.

De keuze van het straalmiddel wordt bepaald door de ondergrond. Wij gebruiken bijvoorbeeld glasparels voor zachte natuursteensoorten zoals zandsteen en olivinezand voor wat hardere baksteen.

Comfort, ecologie en een uitstekend resultaat.

Door een lage waterdosering is het mogelijk om stofvorming te voorkomen. terwijl de lozing van afvalwater tot een minimum wordt beperkt. De milieubelasting van het nevelstralen wordt hierdoor aanzienlijk kleiner, terwijl een uitstekend resultaat wordt bereikt.

Geen beschadiging van steen of hout

Tegelijkertijd zorgt de nevelstraal van fijne waterdruppeltjes ervoor dat het straalmedium veel kleinere inslagkratertjes vormt dan bij minder geavanceerde straalsystemen, zodat beschadigingen aan het oppervlak worden voorkomen. Natuursteen, baksteen of verf verwijderen van hout? Met de nevelstaaltechniek worden de beste resultaten bereikt.

nevelstralen Neem nu contact met ons op. Wij tonen u graag voorbeelden waar u het verschil tussen de verscheidene technieken zelf kunt beoordelen.

Kostprijs

Gevelreiniging met de nevelstraaltechniek is duurder dan andere technieken. Dit komt enerzijds door de hoge kostprijs van de toestellen die daarvoor gebruikt worden en anderzijds omdat de zachte reinigingstechnieken trager vooruit gaan.

Daar staat echter een onberispelijk eindresultaat tegenover, wat direct een extra meerwaarde aan uw pand geeft.

Zandstralen, het goedkopere alternatief, is een achterhaalde techniek. Zandstralen is uiteindelijk zo’n agressieve methode, dat de meerwaarde van een gereinigde gevel verloren kan gaan door de onomkeerbare schade aan uw gevelsteen. En dat is zonde van het geld.

Vraag nu een gedetailleerde prijsofferte

 

Nevelstralen bij Gevelwerken Gilissen