Waterdichting muren 

Muren die een spons worden omdat ze geen vochtafstotende behandeling hebben gekregen, zijn nefast voor uw woning. Wacht niet tot het te laat is: voorkomen is altijd beter dan genezen. Contacteer Gevelwerken Gilissen voor een grondige (preventieve) waterdichting van uw muren.

WaterdichtingVermijd vochtige muren. Die beschadigen niet alleen uw woning, maar vormen ook mogelijk een aanslag op uw gezondheid en die van uw huisgenoten. Concrete gevolgen van waterinsijpeling zijn onder meer:

  • vochtschade (in de vorm van gebarsten stenen);
  • warmteverlies (wegens verminderde werking warmte-isolatie);
  • schadelijke zouten;
  • schimmelvorming;
  • mos- en algengroei;

Onze tip? Geef de ‘jas’ van uw woning een extra, waterdichte coating!

De behandeling van Gevelwerken Gilissen

Natte-muren-behandelen Natuursteen en baksteen zijn proreus van aard. Dat is goed op zich, omdat zij zo kunnen ademen en via verdamping op een natuurlijke wijze vocht in huis bestrijden. Maar soms ontstaan scheurtjes, waardoor water naar binnen komt.

Wij behandelen vochtige muren door die te impregneren met een vochtwerend middel (bestaande uit zogenaamde siloxanen). Dit product legt een waterafstotende film rond de steenporiën, waardoor het water over uw stenen rolt, in plaats van te worden geabsorbeerd. De steen wordt echter niet volledig verzegeld, zodat uw muur nog steeds kan ademen.

Voor waterdichting heeft Gevelwerken Gilissen nu trouwens ook 100 procent biologische impregneermiddelen beschikbaar. Iets duurder dan de chemische variant, maar zoveel beter voor het milieu!

Scheuren en voegwerk herstellen

In sommige gevallen volstaat het niet de muur te behandelen met een waterafwerend product, maar moeten eerst scheurtjes en aangetaste voegwerk aangepakt worden. De beslissing om te hydrofoberen moet wel oordeelkundig genomen worden, aangezien sommige gevelstenen zich er niet toe lenen. Daar vertellen wij u uiteraard graag alles over.

Gratis evaluatie van uw gevel

Onze specialisten kunnen dankzij zijn jarenlange ervaring een snelle en juiste evaluatie maken van de toestand van uw gevel. Vraag Gevelwerken Gilissen dus zeker eerst om een gratis evaluatie. Maak een afspraak voor een diagnose of een vrijblijvende offerte.